Πολιτισμός - Θραψίμι

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Πολιτισμός

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2017 ΣΤΟ ΘΡΑΨΙΜΙ

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Θραψίμι η κοπή πίτας 2017. Ο παπαΧαράλαμπος της εκκλησίας μας, του Αγίου Γεωργίου και ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Παναγιώτου Γιώργος παρέστησαν στην κοπή. Οι κάτοικοι του χωριού τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και όλοι μαζί αλληλοευχηθήκαμε για το νέο έτος και περάσαμε μία ξέγνοιαστη βραδιά.
Ο Τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν ο κ. Λάμπρος Καραγιάννης και το δώρο του ήταν μία εικόνα, προσφορά της Εκκλησίας.
ΠΑΣΧΑ 1987 Από τις εκδηλώσεις μας στο Θραψίμι

Τη 2η μέρα του Πάσχα οι κάτοικοι μαζεύονται στο προαύλιο της εκκλησίας και χορεύουν Πασχαλινά τραγούδια.
Στις 10 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, η μνήμη του Αγ. Χαραλάμπους τιμάται στο ναό του Αγ. Γεωργίου, επειδή εκεί βρίσκονται τα λείψανα του αγίου. Καταφθάνουν πιστοί από όλο το νομό και ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι. Επίσης στις 26 Ιουλίου στη μνήμη της Αγ. Παρασκευής, στην ομώνυμη εκκλησία, διεξάγεται ίδιο γλέντι όπως το προαναφερόμενο. Από 7-10 Αυγούστου λαμβάνει χώρα το τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο προαύλιο του ναού του Αγ. Γεωργίου, με χορευτικά συγκροτήματα και διανομή παραδοσιακής φασολάδας. Η εφημερίδα «Κραυγή Αγωνίας» με τοπικά νέα και ιστορία, αποτελεί έκδοση του Συλλόγου Απανταχού Θραψιμιωτών Καρδίτσας και εκδίδεται κάθε δίμηνο στην Αθήνα. Η Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου βρίσκεται 2 χλμ. ΒΔ από χωματόδρομο. Η πολύ αξιόλογη για τον επισκέπτη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, στο κέντρο του χωριού, ιδρύθηκε το 1912 και το 1969 ανακαινίστηκε.
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού